viernes, 2 de diciembre de 2011

Canviant els paradigmes

L'altre dia a la classe de seminari, el professor Txema Cordoba ens va posar un vídeo molt interessant anomenat "Changing Paradigms" de Sir. Ken Robinson. Aquest reconegut líder en el desenvolupament de l'educació, la creativitat i la innovació ha elaborat moltíssims treballs, però aquest vídeo és un dels seus millors.


Un dels temes que tracta és la proliferació de diagnostics d'infants amb TDAH, el qual el compara amb una plaga. És obvi que no és una patologia que es contagia, per tant, hem de recapitular i veure què és el que estem fent malament perquè actualment hi hagi tants infants amb aquesta malaltia. Com diu K.Robinson, no és que aquest transtorn s'estigui expandint, sinó que els infants d'avui en dia estan exposats a milers d'estímuls i nosaltres ens capfiquem en fer-los atendre un mestre/a i una pissarra amb informació molt poc rellevant per a ells i que òbviament els interessa molt poc. 


Així doncs, us convido a veure aquest vídeo i a reflexionar-hi. Està clar que alguna cosa estem fent malament.No hay comentarios:

Publicar un comentario