lunes, 2 de noviembre de 2009

Anàlisi d'un anunci

Per a la realització d'aquesta pràctica, he triat aquest anunci de bicicletes.



-Lectura de la informació explícita:
Aquest anunci es desenvolupa en un aula d'un institut nord-americà. Tots els alumnes de la classe prenen atenció a l'explicació de la professora, excepte els dos protagonistes. Aquests, són un noi i una noia que seuen a la primera fila. Mentre la classe es desenvolupa amb normalitat, el noi comença a acariciar amb el peu, la cama de la seva companya. A ella sembla que li agradin aquestes carícies i el correspon amb una mirada sensual.
Al cap d'una estona, una companya de classe que seu a la dreta dels protagonistes, detecta un olor desagradable i posa la típica cara de quan olores alguna cosa puden. Acte seguit, un altre company que seu a la segona fila també posa aquesta cara. Aleshores enfoquen a la professora que en aquell moment està escrivint a la pissarra. Aquesta es gira i diu: "What is that smell?" (que és aquesta olor?).
Després de la pregunta de la professora, la protagonista es mira la cama i se n'adona de que la té plena d'excrements. Acte seguit fa un crit de sorpresa desagradable. Aleshores, el noi mira la seva sabata i veu que la té plena d'excrements. Al adonar-se'n de que ha sigut ell el que ha empastifat la cama de la seva companya diu: "no!".
En aquest moment la pantalla es queda de color blanc i apareix el logo de la marca. Després hi apareix la silueta d'una bicicleta, i finalment l'eslògan: "because walking sucks" (perquè caminar apesta).


-Anàlisi dels aspectes formals:
Decorat.
Pel que fa al decorat, podria dir que és la típica aula d'institut nord-americà que estem acostumats a veure en les pel·lícules de Hollywood. Els escriptoris dels alumnes són de fusta, i les cadires són de color negre. La pintura de les parets es blanca, i hi ha un "mapa mundi" penjat en una d'elles. A una de les cantonades hi ha un globus terraqüi. Les finestres ocupen tota l'ala est i dónen a l'aula una gran lluminositat.
Com era d'esperar no hi falta la sempre present bandera dels estats units.
Enquadraments.
El primer enquadrament és un gran pla general de l'aula des de la part del darrera. Seguidament fa un primer pla curt del protagonista, i després un altre de la protagonista. Tot seguit també fa un primer pla curt dels peus dels dos estudiants. Després hi ha un "pla mig" dels dos protagonistes. (al fons es poden veure alguns dels seus companys de classe). Aleshores intercala uns quants primers plans curts dels dos adolescents.
Tot seguit fà un primer pla dels dos companys que posen mala cara. Després hi ha un pla mig de la professora a on es veuen els estudiants al darrera.
Finalment, torna a intercalar primers plans curts entre els dos protagonistes.
Colors
Durant tot el anunci predomina el color sepia, que ens podria recordar als tons càlids de la tardor.
Música.
La música d'aquest anunci té una connotació sensual. De fons se sent la veu de la professora.


-Anàlisi dels personatges i models que ens transmeten:
El protagonista va vestit amb una samarreta i uns texans de color negre, amb unes bambes de color blanc i els cabells engomi nats i "de punta"
La protagonista porta un jersei sense mànigues de coll alt de color rosa, unes sabates blanques i una faldilla vermella. Té el cabell de color castany, molt llis, i el porta pentinat amb la ratlla al mig.
La companya que posa mala cara porta una samarreta i un collaret de color blanc. El company que posa mala cara, també porta els cabells "de punta" i porta una camisa blava. La professora té el cabell arrissat i porta una camisa blanca.
Els models que transmeten aquests alumnes són els de noi i noia esvelts i guapos, líders de la classe i molt preocupats per la seva imatge.
Pel que fa a la noia que posa mala cara, li donen un "toc" d'estudiant exemplar amb el collaret.


-Anàlisi del discurs verbal:
El missatge principal d'aquest anunci es transmet de manera visual. El únic personatge que parla és la professora (veu de fons) donant la classe, i quan fa referència al mal olor.
El eslògan és molt acertat ja que lliga molt bé amb el que passa a l'anunci.


-Valoració personal:
Trobo que aquest anunci desprestigia una mica la gran virtut que tenim els éssers humans, que és la de caminar. Però al mateix temps el trobo molt divertit i atrevit, ja que no tots els anunciants s'atreveixen a posar un element tant desagradable com els excrements. Donat el fet que pot induir al rebuig per part d'algun dels receptors d'aquesta campanya. Però està molt be que de tant en tant els agents publicitaris surtin una mica de les pautes generals i elaborin anuncis com aquest, que sorprenen, diverteixen i a més a més, són recordats durant molt de temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario