jueves, 9 de diciembre de 2010

DIARI DE PRÀCTIQUES

Dilluns 22/11/10

Aquest matí no m’ha costat gens llevar-me del llit. Tot i que eren les 7 en punt, he sortit del llit amb una energia poc habitual en mi. Suposo que els nervis hi han tingut alguna cosa a veure, però el cas és que m’he arreglat, he agafat la moto i he anat cap a l’escola El Sagrer.

Al arribar, la directora ens ha rebut al seu despatx, i després de presentar-nos una mica l’escola, ens ha assignat un curs a cadascú. A mi m’ha tocat 4t.

A les 9 en punt, la directora m’ha acompanyat fins a la porta de la classe i m’ha presentat a la tutora. La Margarita, la qual escrivia amb lletra lligada a la pissarra la planificació del dia.

Quan el primer alumne ha creuat la porta i amb una veu tranquil·la i adormida ens ha dit; Bon dia, tots els nervis han desaparegut per complert. Després, tots els alumnes han anat entrant i el ritual era el mateix; ens saludaven, desaven la motxilla completament buida a l’armari, deixaven l’entrepà al cabàs dels esmorzars i col·locaven la carpeta al calaix.

Quan tots els alumnes estaven asseguts, la Margarita els ha donat el bon dia i m’ha presentat.

Tot seguit els ha recordat que avui farien la prova de càlcul i la prova de medi.

Així doncs, han separat les taules (la disposició normal és de quatre grups de cinc taules), els hem repartit el full de càlcul, i en silenci han començat.

Quan els més ràpids han acabat, la Margarita els ha demanat que fessin divisions mentre esperàvem als demés. Quan tots han acabat, hem repassat en veu alta aquelles operacions que els han costat més, i després d’un temps de descans els hem repartit la prova de medi. Abans de començar, la hem llegit entre tots i hem resolt els dubtes de comprensió que han anat sorgint. Mentre ells intentaven resoldre totes les preguntes, jo anava passejant entre les taules. Alguns intentaven, aprofitant que sóc nou i poc experimentat, que els contestés alguna pregunta.

Com que ja eren les onze, a mesura que anaven acabant la prova, anaven sortint al pati. Jo també hi he sortit i he anat a trobar els meus companys de Blanquerna per a comentar la jugada.

Després que un nombre molt elevat de nens i nenes preguntessin per la meva edat i pel meu estat civil, ha arribat l’hora de tornar a classe. Ara tocava Anglès.

La Laura, la professora, no ha dit ni una sola paraula en Català, sempre es dirigia als alumnes amb Anglès. Hem estat repassant l’ortografia dels números. Ella els deia, i ells els havien d’escriure. Al final els ha escrit a la pissarra i els alumnes han corregit els errors.

A les dotze en punt ha tornat a entrar la Margarita. Era l’hora de Tutoria i tots ja sabien el que tocava fer. Havien d’escollir els protagonistes de la setmana. La Margarita ha tret un pot on hi ha paperets amb els noms de tots els alumnes i n’ha agafat dos. En Marc i la Maria han sortit a la pissarra i entre tots han anat dient coses positives dels companys que eren a la pissarra. La Margarita ho ha anotat en una cartolina i ho ha penjat al suro. No ha donat temps per gaire més coses ja que hem tardat bastant en fer aquesta activitat ja que tots estaven bastant neguitosos.

Després de dinar, el qual he compartit en un bar amb la Marta i la Diana, he tornat a l’aula. Ara tocava Castellà. Hem dedicat l’hora a llegir un còmic que hi ha al llibre de text entre tots.

Després, tot i que tocava Coneixement del Medi, la Margarita ens ha sorprès dient que faríem música, ja que l’endemà la professora que imparteix aquesta matèria no podria venir, i li havia encomanat una feina per fer. Així doncs, ha encès l’ordinador, ha connectat el projector, i hem estat realitzant una activitat del programa: JClic, on es treballava la diferència entre els instruments de vent metàl·lics i de fusta.

Amb tot això, s’han fet les cinc de la tarda i era l’hora de tornar a casa. Amb la Margarita hem esperat a que marxessin tots els alumnes, i he sortit de l’escola cansat però amb ganes de tornar-hi.

2 comentarios:

  1. He fet un comentari però em sembla que no ha quedat res.

    ResponderEliminar
  2. Provaré de nou. El teu diari del primer dia està bé. M'ha agradat la tutoria.
    No oblidis d'escriure com et sents.

    ResponderEliminar